Ayurvedische gerechten op het White Light Festival!
Helemaal afgestemd op het winterseizoen.
Verzorgd door Marleen & Cielke van Alles over Ayurveda & De Ayurveda Podcast.
“Je bent niet wat je eet, maar wat je verteert”
Helemaal afgestemd op het winterseizoen.
Verzorgd door Marleen & Cielke van Alles over Ayurveda & De Ayurveda Podcast.
“Je bent niet wat je eet, maar wat je verteert”
Op het White Light Festival geniet je van een uniek, biologisch en Ayurvedisch menu, speciaal samengesteld door Cielke en Marleen van De Ayurveda Podcast & Alles over Ayurveda. Elk gerecht is afgestemd op het winsterseizoen, zodat je precies krijgt wat jouw lichaam nu nodig heeft.
In de winter brandt je spijsverteringsvuurtje harder dan in de zomer en zijn warme gerechten zoals gevulde stoofpotjes, kitchari en een heerlijk havermout ontbijt een perfect plan. Iedere maaltijd bevat alle zes de smaken, zodat je geen behoefte meer hebt aan de reep chocolade om 16.00 uur.
Binnen Ayurveda gaat het erom jezelf te voeden in plaats van alleen te vullen, zodat jij na de maaltijd vol energie bent!
Misschien ken je Cielke en Marleen al van De Ayurveda Podcast of hun 3 Alles over Ayurveda boeken? De afgelopen 4 jaar inspireerden zij - met veel humor en hun praktische benadering - duizenden mensen met Ayurveda. Vanuit hun eigen zoektocht naar balans in een druk leven, ontdekten zij de kracht van Ayurveda. Hun missie? Je laten ervaren dat gezond en lekker eten hand in hand gaan, zonder ingewikkelde regels, uiteraard mét een korreltje Himalayazout.. Het moet namelijk allemaal wel leuk blijven!
Met hun praktische, nuchtere aanpak laten ze je zien dat Ayurvedisch koken juist simpel, voedend én verrassend lekker kan zijn. OOK in een druk dagelijks leven….
“Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn – het gaat om kleine, bewuste keuzes elke dag.”
Mungbonen – hét geheime ingrediënt in veel Ayurvedische gerechten – bomvol plantaardige eiwitten zitten? Ze zijn niet alleen super goed verteerbaar, maar vormen ook een geweldig alternatief voor bijvoorbeeld vlees. Zo zitten er meer eiwitten in deze boon, dan in je medium rare biefstuk. Je hoeft dus niets te missen qua smaak of voedingswaarde en je energie blijft een stuk stabieler gedurende de dag!
Wat je vandaag eet, bepaalt hoe je je morgen voelt
Ons team van koks kookt niet alleen met verse, biologische ingrediënten, maar vooral met heel veel passie. Velen van hen staan al jaren samen in de keuken en zijn ervaren in het bereiden van Ayurvedische maaltijden. Samen brengen ze de smaken en energie van Ayurveda tot leven – zodat jij op het festival niet alleen geniet van het eten, maar ook van de liefde en aandacht waarmee het bereid is.
Wedden dat je hierna ook fan bent?
Een festival is niet alleen een feestje voor je zintuigen, maar ook voor je binnenwereld. Ayurveda ziet eten als een manier om je hele systeem – fysiek én emotioneel – in balans te brengen. Tijdens het festival kun je merken dat oude afvalstoffen (ama) loskomen, zowel lichamelijk als emotioneel. Het Ayurvedisch menu ondersteunt je volledig bij deze processen: het voedt je tot in al je weefsels. Zo ga je gevoed, vol energie en in balans weer verder.
Een goede gezondheid begint met wat je in je mond stopt – gun jezelf voeding die je energie geeft.